WARP to była komercyjna inicjatywa i nie ma co go porównywać do WMaga. Wyszedł nawet do sklepów jeden numer papierowy. Nawet kiedy był w wersji elektronicznej to nie ukazywał się od razu w Sieci, tylko na płycie dołączanej do PC World Komputer i przez ten magazn był finansowany, tak że autorzy artykułów dostawali kasę.
Ja byłem jednym z redaktorów WARP-a, ale skończyłem współpracę zanim magazyn przestał wychodzić, więc nie wiem co się z nim stało. Bardzo szkoda, że strona przestała istnieć, bo nie ma teraz dostępu do wszystkich tych artykułów, które wcześniej były do ściągnięcia z archiwalnymi numerami.
Jeśli chodzi o moje zdanie co moglibyśmy tutaj zrobić, to osobiście nie mam nic przeciwko rozszerzeniu WMaga o tematy inne niż sam przegląd nowości z Warsztatu, np. o nowości ogólnie z branży programowania gier. Myślę że to byłoby lepsze, niż robienie kolejnego magazynu. Natomiast ogólnie uważam, że bez sensu jest publikować w miesięczniku artykuły na temat programowania. Takie rzeczy to powinny być gromadzone w serwisie takim jak
www.gamedev.pl, a nie gdzieś "część 1 w numerze 10/2009 na stronie 125". Miesięczniki są dobre raczej do podawania aktualności.