Autor Wątek: Dwa pytanka  (Przeczytany 1954 razy)

Offline ASTROMAG

  • Użytkownik

# Lipiec 30, 2007, 19:06:04
Witam,
Czy ktoś z was mógłby mi odpowiedzieć na następujące pytania:

1. Co mam zrobić żeby napisana przeze mnie  aplikacja działała w tle (korzystam z Visual C# 2005 Express), mogę tylko wybrać projekt aplikacji okienkowej, konsolowej albo dll, w wersji „professional” widziałem specjalny rodzaj projektu ale co z wersją Express??

2. Czy da się zrobić coś takiego, że moja aplikacja w czasie działania uzyskanego stinga skompilowała do biblioteki „dll”? i potem z niej korzystała??, jeśli tak to jak to zrobić??

Z góry dziękuję za pomoc!!!

ASTROMAG

Offline Mr. Spam

  • Miłośnik przetworów mięsnych

Offline Charibo

  • Redaktor

# Lipiec 30, 2007, 19:09:17
1. Poprostu nie tworz okna w WinMain
2. nie rozumiem o co chodzi. Chcesz zapisac stringa do pliku i potem go odczytac?


edit: aa, nie zauwazylem, ze to dzial C#
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2007, 19:14:52 wysłana przez Charibo »

Offline KrystianD

  • Użytkownik
    • http://krystiand.net

# Lipiec 30, 2007, 19:11:54
Ad 1.
Możesz:
-poprostu schować formę i dać na nią timera
-w Main zrobić pętlę while(true) {}
-w Main napisać Application.Run ();

Ad 2.
Oczywiście, że się da, to w końcu .NET :P poczytaj tutaj

Offline ASTROMAG

  • Użytkownik

# Lipiec 30, 2007, 19:36:40
1. Dzięki za pomoc :)
2. Tak ale jak na przykład skompiluje sobie bibliotekę dll (powiedzmy x.dll) z takim kodem:
using System;
using System.Collections.Generic;

namespace ClassLibrary1
{
    public class Class1
    {
        public Class1()
        {
       
        }

        public void Test()
        {
            // jakieś instrukcje
        }
    }
}

To w jaki sposób powiedzieć mojej aplikacji w czasie jej działania, że ma korzystać z „x.dll”.

Offline KrystianD

  • Użytkownik
    • http://krystiand.net

# Lipiec 30, 2007, 19:42:15
Assembly.LoadFile

Offline ASTROMAG

  • Użytkownik

# Lipiec 30, 2007, 19:45:25
Wielkie dzięki Wszystkim za pomoc :)

maxest

  • Gość
# Lipiec 30, 2007, 20:00:38
Mozna to zdaje sie zrobic tez przez Project -> Add Reference

Offline KrystianD

  • Użytkownik
    • http://krystiand.net

# Lipiec 30, 2007, 20:06:33
Ale nie dla kompilowanych dynamicznie ;)