Mam problem z odpaleniem MountineRide. Jakieś 2 błędy z shaderami coś tam i mam tylko zielony prostokąt na czarnym tle.
Trochę mało konkretna informacja, ale możliwe, że Twój komputer nie obsługuje OpenGL 3.3, w którym jest napisany mój framework. Zapomniałem o tym napisać w readme.
Jeśli chodzi o moje komentarze do gier:
Boxoban2D - Klawisze działają z niewielkim opóźnieniem, poziomy (przynajmniej dwa pierwsze) są zbyt nudne (za dużo bloków, za mało logiki), natomiast na trzecim poziomie chciałem zrobić restart ale j*bnięcie ;) entera cofnęło mnie do pierwszego poziomu.
CoptersInBox - Dość oryginalny klon Flappy Birda, ale niedokładne kolizje sprawiały, że co chwilę ginąłem, mimo że wizualnie było jeszcze dużo miejsca.
Dr Dziobak i tajemnicze pudełko - Fajna grafika :D Niestety nie udało mi się ogarnąć o jaką kombinację guzików chodzi.
Niebieska kulka - Technologia i wykonanie zrobiły na mnie wrażenie, ale nie rozumiem po co jest to czekanie x sekund zanim można "legalnie" zebrać kwadrat. Gra przez to niestety szybko mi się znudziła.
Physicbox - Ciekawy pomysł, ale jest jednak zbyt duża losowość i co chwilę "ginąłem" nie wiem nawet z jakiego powodu. Oprócz tego jest odwrócone sterowanie jeśli chodzi o obracanie pudełka w lewo/prawo.
TicTacBall - Pomysł nawet fajny, ale niestety gra jest mało grywalna, bo chyba trzymasz prędkość na intach i przy coraz mniejszej szybkości piłka zmienia swój kierunek ruchu na poziomy albo pionowy i nie dolatuje tam gdzie powinna.
Oceny niedługo prześlę.
Natomiast co do organizacji Compo, to co mi się osobiście nie podobało i uważam za niepotrzebne to wysyłanie opisów gier w zgłoszeniu mailowym tylko po to, żeby wszystko potem znalazło się w jednym pliku readme, przez który trzeba się kilkukrotnie przekopywać, żeby znaleźć sterowanie do interesującej nas gry. O wiele lepiej, gdy każdy klasycznie umieszcza readme w folderze ze swoją grą. Poza tym, wszystko było OK, sprawna organizacja, i w ogóle fajnie że coś się w końcu ruszyło po tak długiej przerwie od małych compotów.
Osobiście proponowałbym kolejne Compo na okres świąteczno-noworoczny, ale żeby nie było tak nudno to może przywrócić do życia Automated Level Design?