@Xender: Raczej programistom stron Git mało się przydaje. To bardzo rzadko jest 100 tys. linijek kodu wymagających podziału na wersje. Większość programistów wykonuje swoje projekty samodzielnie, każda zmiana testowana jest na żywo. Nie potrzeba żadnego Gita. Akurat mam w planach portal oparty w 100% o mój kod, będę miał okazję sprawdzić ile poświęcę na niego bajtów.
Mam wrażenie, że nie wniosłeś nic do mojej wypowiedzi. Git z tego co wiem ma za zadanie ułatwić produkcję w grupie, poprzez ułatwioną kontrolę wprowadzanych zmian, wersji. Serwery takie jak Github chyba nie udostępniają możliwości instalacji strony i przeglądania zmian na żywo, tak, żeby administrator nie musiał poświęcać swojego czasu. Chyba, że się mylę! Jeśli mylę się w tym momencie, to rzeczywiście mój post jest połowicznie bez sensu, bo czas wdrożenia nowych zmian skróciłby się może nawet o połowę!
@Karol. Jasne, że tak. Gdy ktoś wykonuje coś za Ciebie, to ułatwia ci pracę i ją przyspiesza. Chciałem przez mój post raczej przekazać, że zmiana
"Straty czasu na dobudowanie funkcji"
na
"Stratę czasu na przetestowanie funkcji"
To tylko pozornie wielka zmiana. Mam na myśli to, że Dab i tak będzie musiał sporo dać od siebie. Czas i chęci, czyli to co najważniejsze. Gdyby administrator tak lubił zarządzać i usprawniać ten serwis, to pewnie częściej wprowadzałby zmiany samodzielnie. Myślałem, że wyraziłem się jasno ;)
Wciąż zastanawia mnie, czy chociaż Xender i Karol są zainteresowani pracą przy rozbudowie tego serwisu w razie Open-Source, czy tylko mają nadzieję, że ktoś inny się tym zajmie. Stąd ostatni akapit mojego poprzedniego posta - gdyby ktoś nie zrozumiał. Co raz trudniej zarobić na stronach internetowych, co raz mniej osób będzie chętnych na dzielenie się swoim kodem.