@rhdbisgrt:
Czar posiada następujące pola: typ (bo są pociskowe i obszarowe), pozycję, prędkość, zasięg, obrażenia, id postaci która go wywołała i wskaźnik na inny czar który zostanie stworzony gdy ten czar zacznie z czymś kolidować - czyli np. wybuch kuli ognia gdy ta w coś uderzy.
Jeśli za sprawy związane z renderingiem uznać też rysowanie wszystkich okien itp. to zdecydowanie ta część była trudniejsza, jako że masę wartości musiałem hardkodować i było to dość męczące. A poza tym, takie rzeczy jak oświetlenie, system cząsteczkowy itp. pisałem po raz pierwszy, poznawałem dopiero shadery i uczyłem się ich używać, więc na pewno sporo czasu mi to zajęło. Ale nie żałuję, teraz mam dzięki temu +100 do skilla i +1000 doświadczenia ;P Jeśli chodzi o objętość w kodzie, na oko rendering zajmuje ~3/4 (licząc rysowanie okien).
@hfjh:
Edytowanie kafelków, stawianie, przesuwanie, obracanie obiektów, rysowanie ścieżek, definiowanie waypointów dla AI - i tyle ;P Takie rzeczy jak pozycje postaci itp. ustawiałem ręcznie bo nie chciało mi się implementować tego w edytorze.
PS. udało się przejść? ;)