Autor Wątek: Przeglądarka Webeye - Test  (Przeczytany 3066 razy)

Offline C'mons

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 16:15:39
Witam. Pracuję nad przeglądarką internetową w oparciu o Allegro5 i Awesomium, i potrzebuję do dalszej pracy pewnego rodzaju testów. Chodzi o pole wyświetlania strony, czy miga czy nie miga i czy wygląda w porządku. Ogółem rzecz biorąc z chęcią przeczytam też coś o obecnym wyglądzie. :]

Można maksymalizować, ale z minimalizacją jest obecnie pewien problem, dlatego jest wyłączona. Poza tym przeglądarka pozwala na ograniczoną interakcję myszką, ale jednak, oraz pełną interakcję klawiaturą. Działa również flash. Na początku widać tymczasową stronę startową, aby przejść dalej trzeba nacisnąć oko, które odpala Google'a.

Jeśli wystąpiły jakieś problemy z działaniem proszę o model karty graficznej sprzętu na którym Webeye został uruchomiony.

Link: http://db.tt/O9LR2QW

Pozdrawiam.

Offline Mr. Spam

  • Miłośnik przetworów mięsnych

Offline ace4ur

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 16:27:34
Miga podczas rozciągania poprzez lewy i przeciągnięcie krawędzi, miga podczas wpisywania tekstu na stronach, po kliknięciu na jakiś box(?) i chwilę po załadowaniu jakiejś strony;p i przesuwaniu poprzez kółko myszy;d
Nie działają te 2 strzałeczki obok "oka" no i brak miejsca do wpisania linku ;d

win7 sp1
ATI Radeon 4670 HD
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 16:30:39 wysłana przez ace4ur »

Offline C'mons

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 16:32:09
Próbuję uporać się właśnie z tym miganiem, u mnie tego nie ma, ale u paru osób już tak. Strona jest wyświetlana nie za pośrednictwem Allegro5, tylko za pomocą OpenGL i nie jako tekstura, ale jako piksele. Chodzi o funkcje glDrawPixels. Używam tego ponieważ od Awesomium dostaję zbiór pikseli do wyświetlenia i nijak to odświeżać co chwila do karty graficznej, więc rzucam tym właśnie bezpośrednio o ekran. Ale czy samo glDrawPixels może coś takiego powodować? Czy to raczej połączenie glDrawPixels z wyświetlaniem tradycyjnym w Allegro5 tj. geometrią i teksturami?

Offline ace4ur

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 16:40:48
Nie wiem jestem dopiero początkujący mnie nie pytaj ;p

Albo twoja przeglądarka rozwaliła mi kółko w myszce albo samo się zepsuło ^ ^
      Wywaliło mi sterownik od myszki a4techa temu nie działało ;p
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 16:43:40 wysłana przez ace4ur »

Offline BEZIMENNY45645

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 16:56:40
U mnie miga podobnie jak u kolegi powyżej. Komputer:
ATi Radeon 5770 HD
AMD Phenom II X4 955BE
Win 7 x32 Home Premium
2 GB Ram

Offline sanyol

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 17:14:44
też miga

win7
Radeon HD3650

A tak na marginesie - masakra projekt :P:P

Offline C'mons

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 17:18:17
A teraz niech ktoś nie z Radeonem, bo coś podejrzewam, że to miga tylko na nich.

Offline Poszukiwacz

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 17:53:34
System: XP sp3
Ram: 2GB
GFX: Intel GMA 950

Próba zmiany rozmiaru okna kończy się kilku sekundową zawiechą. Okno oczywiście miga. Po odpaleniu browser zżera 50% CPU. Nie udało mi się załadować żadnej strony, przeglądarka nie reaguje na na naciśniecie ikony z okiem.

//edit udało mi się odpalić google, podczas zmiany rozmiaru przy załadowanej stronie migania praktycznie nie ma. Nadal występują zawiechy. Tzn zmieniam rozmiar a przeglądarka reaguje dopiero za kilka sekund - odbywa się to niesamowicie skokowo, zero płynności.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 18:01:19 wysłana przez Poszukiwacz »

Offline Limal

  • Użytkownik
    • http://wolnik.co.uk

# Lipiec 12, 2011, 18:16:12
U mnie chodzi ładnie (Windows 7, Intel Core i5, GeForce 310).

Dziękuję, że dowiedziałem się dzięki Tobie o awesomium. Uważam, że przyszłość GUI w grach/aplikacjach natywnych należy do HTML/CSS/JS.

Offline seti

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 18:33:42
Potwierdzam regułę co do migania ;)
Radeon HD3200
win 7

Offline Adam27

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 18:36:55
Na XP i GF 9600 GT działa poprawnie, bez migania, ale niepoprawnie zużywa 50% mocy procesora. I czasami na pasku zadań nie pojawia się belka programu, przez co ciężko się do niego dostać po przejściu do innego okna, a nawet można o nim zapomnieć ;)

Offline kapec94

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 19:10:23
Pierwsza myśl: "o, nawet ładnie wygląda"
Druga myśl: "dodałbym jakiś cień za oknem"
Trzecia myśl : "gdyby wykorzystał obsługę komunikatu WM_NCHITTEST do przesuwania okna, byłoby lepiej"
Czwarta myśl: "gdzie pasek adresu?"
Piąta myśl: "miga jak cholera. I chyba niepoprawnie pozycję myszki widzi." (ASUS Radeon HD5770, Win7x64, AMD Athlon X2 555 BE)

Offline lukasyno

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 19:44:42
mi nic nie miga, ladnie sie skaluje..
mam geforce..

Offline Ogniok

  • Użytkownik

# Lipiec 12, 2011, 20:12:39
Wszystko ładnie, tylko miga mi jak skaluje. Ale tak youtube działa, strony się wczytują itd. ;]

Moja karta:

GeForce 8400 GS

Dodaj pasek adresu ;D

EDIT: Nie działają przyciski ze strzałkami koło oka.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 20:19:00 wysłana przez Ogniok »

Offline MaxGarden

  • Użytkownik
    • Profil na warsztacie

# Lipiec 12, 2011, 20:28:54
Podoba mi się wygląd ale miga zawartość. Przy skalowaniu dałoby się to jeszcze jakoś znieść ale miganie przy wpisywaniu tekstu lub po załadowaniu strony...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 20:45:45 wysłana przez MaxGarden »