Autor Wątek: Google AI Challenge  (Przeczytany 5212 razy)

Offline gienek

  • Użytkownik

# Wrzesień 22, 2010, 23:45:13
Mi z botem testowym udało się dostać na 45 miejsce i utrzymać tam parę godzin :D To kwestia szczęścia, wystarczy trafić na kogoś z góry, dostać korzystną mapę i wygrana w kieszeni, trudniej to utrzymać ...

Swoją drogą to te mapy często faworyzują jednego gracza, powinno być rozgrywane 2 połowy tzn. raz jednej strony raz z drugiej :)

Offline Mr. Spam

  • Miłośnik przetworów mięsnych

Offline Kos

  • Użytkownik
    • kos.gd

# Wrzesień 23, 2010, 11:00:34
Ten system ELO (swietna nazwa;p) jest taki...
Did you mean: "sprawdzony przez lata m.in. w rankingach szachowych"?

Offline AS

  • Użytkownik
    • Homepage

# Wrzesień 23, 2010, 16:41:44
Ten system ELO (swietna nazwa;p) jest taki...
Did you mean: "sprawdzony przez lata m.in. w rankingach szachowych"?
Exactly.

Offline Meic

  • Użytkownik

# Wrzesień 25, 2010, 21:07:19
Dzięki temu tematowi na gamedevie, postanowiłem spróbować swoich sił :). Mój profil : http://ai-contest.com/profile.php?user_id=9190 , na razie zuploadowałem pierwszą wersję bota... Swoją drogą, fajne uczucie widzieć jak własny bot pierze czyjegoś  ;)...

Offline ShadowDancer

  • Redaktor

# Wrzesień 25, 2010, 23:07:13
Jest gdzieś jakieś info, jak skompilować bota pod c#?

Offline rm-f

  • Użytkownik
    • Tu trolluje

# Wrzesień 25, 2010, 23:23:59
Jest gdzieś jakieś info, jak skompilować bota pod c#?
A po co?

Offline ShadowDancer

  • Redaktor

# Wrzesień 25, 2010, 23:26:22
A czemu nie? Akurat lubie c#, a na stronce nie ma żadnego info ;/

Offline rm-f

  • Użytkownik
    • Tu trolluje

# Wrzesień 25, 2010, 23:29:30
A czemu nie? Akurat lubie c#, a na stronce nie ma żadnego info ;/
Nie łapie... przecież wysyła sie źródła...

Offline ShadowDancer

  • Redaktor

# Wrzesień 25, 2010, 23:31:50
No ale nie da się zagrać u siebie? Tzn np. sam ze sobą?

Był przykładzik pod jave, ale no idea, jak to zrobić dla c#.

Offline Nargil

  • Użytkownik
    • projekty

# Wrzesień 25, 2010, 23:43:08
ShadowDancer jeśli chodzi ci o wystartowanie twojego bota w visualizerze to po prostu zamiast "java MyBot" piszesz scieżkę do twojego pliku wykonywalnego.

java -jar tools/PlayGame.jar maps/map7.txt 1000 1000 log.txt "MójBłot.exe" "java MyBot" | java -jar tools/ShowGame.jar
A tak w ogóle to polecam z forum ściągnąć Playgame + playnview napisane w c++ i SDL. Chodzi dużo szybciej niż ten javowy visualizer.

Offline ShadowDancer

  • Redaktor

# Wrzesień 26, 2010, 00:29:00
Chyba dam sobie z tym spokój, coś tam jest nie tak. Na początku waliło errorami, dopiero jak ściągnąłem z forum programy to się poprawiło, tylko znowu jak chcę wrzucić przykładowego bota to wyrzuca error "p2 timed out".

Offline lethern

  • Użytkownik

# Wrzesień 26, 2010, 11:34:50
a masz PlayGame-1.2.jar i ShowGame-1.2.jar? U mnie ten problem rozwiązały, poza tym zajrzyj na ich forum, może Twoj program przekracza początkowe 2 sekundy "rozruchu"

narzekasz, a przecież jest starter dla c# link
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 11:36:29 wysłana przez lethern »

Offline ShadowDancer

  • Redaktor

# Wrzesień 26, 2010, 14:26:28
Tak używam nowych i używam przykładowego bota z c# starter package

Offline Nargil

  • Użytkownik
    • projekty

# Październik 17, 2010, 05:19:48
Jak tam panowie ? Wytrwale kodzicie, czy zapał minął ?
Mi się udało coś takiego wyskrobać: http://ai-contest.com/visualizer.php?game_id=5926745
Jestem z niego całkiem zadowolony.

Jest to pierwsza wersja, która ma pełną funkcjonalność jaką założyłem. Teraz kwestia udoskonalania i sprawdzenia w jakich przypadkach robi błędy.