Witam. Gra właściwie jest ukończona:
http://jasonuniverse.appspot.com/str/pokaz/ag1qYXNvbnVuaXZlcnNlchkLEhFQb2plZHluY3phX3N0cm9uYRjRiQIM - w takim stanie w jakim jest niewiele mogę do niej dodać/zmienić - gra była na freestyle'u pisana, gameplay wymyślany w trakcie pisania kodu, w związku z czym bałagan w kodzie itp.

Klawiszologia: strzałki (również po skosie, np. lewo dół, prawo góra itp.), Ctrl - osłona, Alt - bullet time, Esc - wyjście.
Jednak zamierzam przepisać na nowo tą grę i potrzebuję pomysłów jak z takiej minigierki zrobić coś co naprawdę uzależnia - gra potrafi chwilowo uzależnić nawet w takim stanie jak jest (patrz:
http://www.warsztat.gd/projects.php?x=view&id=698 - komentarze gmpro). Najlepiej jakby ktoś mi wypunktował jak ma gameplay wyglądać ;) Bo na razie jest tak:
- dostajesz co każdy poziom tyle żyć ile poziomów przeszedłeś, poziomy zmieniają się co określoną przeze mnie w trakcie pisania kodu, ilość punktów
- osłon dostaje się za dużo bo wystarczy niebieski promień odbić i już dostajesz punkt mocy, a niebieski promień leci jeden co każdy level - trzeba to zmienić, albo w ogóle usunąć osłony
- levele i ranga (przy śmierci) są bardzo porypane - z palca wyssane, na szybko podczas pisania kodu
- bullet time też można jakoś dopracować żeby się tak nie zwiększał teraz to jest licznik w ten sposób zrobiony, że bullet time mamy: level * 10, zbyt dynamicznie się zwiększa
- sterowanie jest jakie jest.... czekam na też na lepsze pomysły :) obsługa myszą znacznie by zmieniła rozgrywkę więc odpada, pozostaje dopieszczenie klawiatury...
No i jakieś dodatki takie jak we flash'owych produkcjach że się coś dokupuje itp. też można dorobić, to zależy co wyjdzie z tego postu.
Co do moich pomysłów to myślałem nad tym, aby pojawiały się działka wystrzeliwujące blastery - a nie tak, że lecą zza widocznej części ekranu i żeby było trochę humoru to co jakiś czas bonus i trzeba odbić promień tak szeroki jak miecz świetlny jest długi, tylko nie wiem, czy to będzie jakiś promień z gwiazdy śmierci, czy co ;)
Gra będzie oczywiście darmowa.