Autor Wątek: Zapraszam na http://polak17.republika.pl/  (Przeczytany 3311 razy)

Offline polaczek17

  • Użytkownik

# Wrzesień 28, 2009, 10:55:47
Witam :] Jestem Polaczek17.

Chciałbym zaprosić userów na moja strone poswiecona programowaniu w c++, delphi i pascalu. Na stronie beda pojawiac sie takze kody zrodlowe innych jezykow np Javy assemblera czy php.

Mnóstwo kodow dotyczacych kryptografii i steganografii. Algorytmy i strktury danych.

Masa tutoriali i kursow do roznych jezykow. Naprawde serdecznie zapraszam na http://polak17.republika.pl/

Offline Mr. Spam

  • Miłośnik przetworów mięsnych

Offline Krzysiek K.

  • Redaktor
    • DevKK.net

# Wrzesień 28, 2009, 11:02:15
Sam napisałeś te wszystkie kursy?

Offline Liosan

  • Redaktor

# Wrzesień 28, 2009, 11:34:18
Yh. Niebieskie linki na czarnym tle. Część tutoriali w rarach (daj to do zipów...), część w txt (bez komentarza :))... dziękuję, postoję :)

Liosan

Offline Solgar

  • Użytkownik

# Wrzesień 28, 2009, 13:04:50
Cytuj
Plik ściągnięty ze strony 4programmers.net.
Raczej nie jego te kursy.

Offline s0d

  • Użytkownik

# Wrzesień 28, 2009, 13:16:43
porażka z tym przenoszeniem do pliku txt...

Offline Troll

  • Użytkownik
    • Oficjalna strona gry Gizarma

# Wrzesień 28, 2009, 14:17:19
Od kiedy to java to to samo co javascript? W zakładce java masz kursy javascriptu. Zmień to

wine

  • Gość
# Wrzesień 28, 2009, 14:48:10
Przejrzałem 8-lekcji nt. C++:
Cytuj
#include &ltstdio.h> // co to?
void main(void)
{
printf("Anna Miedzianowska");
}
I się pytam co to jest? Piszesz w C czy C++? Po pierwsze main musi zawsze zwracać int, po dugie main(void) to w stylu C a nie C++ po trzecie masz zaznaczone..., 4 w C++ dobrze jest korzystać z libstdC++ a nie libstdC bo jest przestarzała...

Porada: zmień nazwę na kurs C, bo na C++ to bynajmniej nie wygląda...

Offline Krzysiek K.

  • Redaktor
    • DevKK.net

# Wrzesień 28, 2009, 15:21:41
Cytuj
w C++ dobrze jest korzystać z libstdC++ a nie libstdC bo jest przestarzała...
Nie przestarzałe, tylko deprecated, ale deprecated tylko i wyłacznie z powodu zaśmiecania globalnego namespace. Jako alternatywę masz juz jak najbardziej 100% C++owe <stdio> oraz std::printf. :)


EDIT: Niemniej jednak powyższy kawałek kodu potęguje jeszcze początkowe wrażenie, że autor tych wszystkich kursów nie napisał, tylko pościągał z sieci i wrzucił na stronę. Mam rację? Jeżeli tak, to rozumiem, że masz zgody wszystkich autorów? ;) Jeżeli masz co do tego najmniejsze wątpliwości, to proponuje pousuwać kursy i/lub zamknąć stronę.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2009, 15:23:51 wysłana przez Krzysiek K. »

Offline Kos

  • Użytkownik
    • kos.gd

# Wrzesień 28, 2009, 15:44:22
Nie przestarzałe, tylko deprecated

Znasz lepsze tłumaczenie? :)

wine

  • Gość
# Wrzesień 28, 2009, 16:12:51
Cytuj
w C++ dobrze jest korzystać z libstdC++ a nie libstdC bo jest przestarzała...
Nie przestarzałe, tylko deprecated, ale deprecated tylko i wyłacznie z powodu zaśmiecania globalnego namespace. Jako alternatywę masz juz jak najbardziej 100% C++owe <stdio> oraz std::printf. :)
Przestarzałe i deprecated. libstdC powstał w czasach C a nie C++ więc musi być przestarzałe :P
Nie przestarzałe, tylko deprecated
Znasz lepsze tłumaczenie? :)
Wiesz zawsze lepiej zarzucić angielskim słówkiem by być bardziej pro... :P (mam nadzieje że cię nie uraziłem jeżeli tak to sory)

Offline Krzysiek K.

  • Redaktor
    • DevKK.net

# Wrzesień 28, 2009, 16:14:27
Znasz lepsze tłumaczenie? :)
"Uzycie odradzane" jest znacznie lepszym tłumaczeniem. Nie zmienia to faktu, że std::printf jest jak najbardziej poprawnym rozwiązaniem. :)

Cytuj
Przestarzałe i deprecated. libstdC powstał w czasach C a nie C++ więc musi być przestarzałe :P
Tak... podobnie jak typ "int" oraz konstrukcje "if" i "while" - równiez powstały w czasach C, więc nie ma siły - muszą być przestarzałe. :P

wine

  • Gość
# Wrzesień 28, 2009, 16:17:15
Znasz lepsze tłumaczenie? :)
"Uzycie odradzane" jest znacznie lepszym tłumaczeniem. Nie zmienia to faktu, że std::printf jest jak najbardziej poprawnym rozwiązaniem. :)
Najbardziej poprawnym jest użycie iostreams

Cytuj
Przestarzałe i deprecated. libstdC powstał w czasach C a nie C++ więc musi być przestarzałe :P
Tak... podobnie jak typ "int" oraz konstrukcje "if" i "while" - równiez powstały w czasach C, więc nie ma siły - muszą być przestarzałe. :P
Mhm... ale już for jest dodatkiem od C++ :P (oczywiście żart)

Offline Krzysiek K.

  • Redaktor
    • DevKK.net

# Wrzesień 28, 2009, 16:18:41
Cytuj
Najbardziej poprawnym jest użycie iostreams
Równie poprawnym, co std::printf. :)

wine

  • Gość
# Wrzesień 28, 2009, 16:20:16
Cytuj
Najbardziej poprawnym jest użycie iostreams
Równie poprawnym, co std::printf. :)
Jak ktoś lubi niezauważalnie większą wydajność i niewygodny interface to pewnie tak  ::)

Offline Liosan

  • Redaktor

# Wrzesień 28, 2009, 16:23:26
"niezauważalnie większa wydajność" - pisałeś kiedyś zadania na konkurs programistyczny z ograniczeniem czasowym ? :)

"niewygodny interfejs" - nie kpij, to strumienie są niewygodne :D (joke, co kto woli i tyle)

prawdziwy zonk z printfem to że zdarza mi się przez nieuwagę przekazać non-PODa przez VA (np. zapominam dać .c_str() przy stringu...  ::) )... i wtedy jest bum ;)

Liosan