Autor Wątek: [J2ME] Eclips i implementacja obrazów  (Przeczytany 2854 razy)

Offline budda

  • Użytkownik

# Kwiecień 09, 2009, 01:30:14
Witam, mam następujący problem
korzystam z Eclipse ME, kiedy próbuję załadować plik graficzny do midletu, umieszczam go w katalogu res danego projektu, niestety, plik nie zostaje umieszczony w pliku .jar
Gdzie w Eclipsie ustawia się implementacje obrazków do pliku .jar?

Pozdrawiam

Offline Mr. Spam

  • Miłośnik przetworów mięsnych

Jahara

  • Gość
# Kwiecień 15, 2009, 14:42:44
jest takie fajne narzędzie konsolowe(nazywające się <b>java.exe</b>)daj polecenie jar [pliki] i masz archiwum(chyba). Dokumentacja też jest pomocna, tam też jest to dogłębnie opisane.

Offline grrr

  • Użytkownik

# Kwiecień 15, 2009, 14:58:39
Witam, mam następujący problem
korzystam z Eclipse ME, kiedy próbuję załadować plik graficzny do midletu, umieszczam go w katalogu res danego projektu, niestety, plik nie zostaje umieszczony w pliku .jar
Gdzie w Eclipsie ustawia się implementacje obrazków do pliku .jar?

Pozdrawiam
Zwykło się to robić skryptem "ant" i poleceniem "jar".
Więc już wiesz, czego szukać :)

Jahara

  • Gość
# Kwiecień 15, 2009, 15:04:13
Witam, mam następujący problem
korzystam z Eclipse ME, kiedy próbuję załadować plik graficzny do midletu, umieszczam go w katalogu res danego projektu, niestety, plik nie zostaje umieszczony w pliku .jar
Gdzie w Eclipsie ustawia się implementacje obrazków do pliku .jar?

Pozdrawiam
Zwykło się to robić skryptem "ant" i poleceniem "jar".
Więc już wiesz, czego szukać :)
a w konsoli by było niedobrze? rozumiem, ten powalający, graficzny interface ale jako koderzy powinniśmy przekładać funkcjonalność nad wygodę w narzędziach które mają działać.

Offline grrr

  • Użytkownik

# Kwiecień 15, 2009, 15:11:05
Witam, mam następujący problem
korzystam z Eclipse ME, kiedy próbuję załadować plik graficzny do midletu, umieszczam go w katalogu res danego projektu, niestety, plik nie zostaje umieszczony w pliku .jar
Gdzie w Eclipsie ustawia się implementacje obrazków do pliku .jar?

Pozdrawiam
Zwykło się to robić skryptem "ant" i poleceniem "jar".
Więc już wiesz, czego szukać :)
a w konsoli by było niedobrze? rozumiem, ten powalający, graficzny interface ale jako koderzy powinniśmy przekładać funkcjonalność nad wygodę w narzędziach które mają działać.
Wiesz, "ant" to rzeczywiście "powalający, graficzny interface"... Podobnie jak make...  ;D Może powinniśmy porzucić make na rzecz "narzędzi które mają działać"? WTF?

Jahara

  • Gość
# Kwiecień 15, 2009, 22:57:39
Witam, mam następujący problem
korzystam z Eclipse ME, kiedy próbuję załadować plik graficzny do midletu, umieszczam go w katalogu res danego projektu, niestety, plik nie zostaje umieszczony w pliku .jar
Gdzie w Eclipsie ustawia się implementacje obrazków do pliku .jar?

Pozdrawiam
Zwykło się to robić skryptem "ant" i poleceniem "jar".
Więc już wiesz, czego szukać :)
a w konsoli by było niedobrze? rozumiem, ten powalający, graficzny interface ale jako koderzy powinniśmy przekładać funkcjonalność nad wygodę w narzędziach które mają działać.
Wiesz, "ant" to rzeczywiście "powalający, graficzny interface"... Podobnie jak make...  ;D Może powinniśmy porzucić make na rzecz "narzędzi które mają działać"? WTF?
Chodzi o znajome ramiki eclipse. Równie dobrze możemy przerzucić się na rzecz pierwszych kompów bo też działały.

Offline grrr

  • Użytkownik

# Kwiecień 16, 2009, 10:19:01
Chodzi o znajome ramiki eclipse. Równie dobrze możemy przerzucić się na rzecz pierwszych kompów bo też działały.
Czytałem kilka razy, ale wciąż nie zrozumiałem, choć jest rano...

Jahara

  • Gość
# Kwiecień 16, 2009, 16:08:03
Chodzi o znajome ramiki eclipse. Równie dobrze możemy przerzucić się na rzecz pierwszych kompów bo też działały.
Czytałem kilka razy, ale wciąż nie zrozumiałem, choć jest rano...
której części zdania?

Offline budda

  • Użytkownik

# Kwiecień 29, 2009, 12:14:43
znalazłem już rozwiązanie, tam gdzie są zakładki należy wybrać navigation, przejść do interesującego nas projektu, ppm na katalog RES -> source ->format

i śmiga idealnie
Temat do zamknięcia, wszystko jest jasne :)

Offline kenn

  • Użytkownik

# Maj 25, 2009, 20:27:00
Najłatwiejszy, automatyczny sposób jest taki: robisz drag&drop z jakiegoś - oryginalnego - katalogu (tj. nie "res") do folderu res w eclipse. Reszta, podczas budowania pakietu, sama się robi. :)